Het laatste nieuws van werkboerderij Buiten Gewoon

Na een lange mooie zomer begint nu de herfst zijn intrede te doen. We luiden de herfst traditie getrouw in met onze dieren in het zonnetje te zetten op dierendag. Afgelopen vrijdag hebben we onze pony’s, schapen, geiten, kippen, konijnen, cavia’s en alle andere dieren eens goed verwend met heel veel blaadjes sla, worteltjes en komkommers. Gelukkig hoefden onze hulpboeren dat niet allemaal alleen te doen. Ze kregen veel hulp van de kinderen uit het dorp. Ondanks de regen was het een geslaagde dag.
In de herfst sluit ook altijd ons terras. Ook dit jaar konden bezoekers weer heerlijk buiten aan onze vijver een kopje koffie drinken. Op de laatste dag van de herfstvakantie op 18 oktober zal het terras dicht gaan.
Wat inmiddels ook een traditie is geworden en wat hoort bij het afsluiten van het terrasseizoen, is dat we met alle hulpboeren pannenkoeken gaan eten tijdens de lunch. Enkele hulpboeren en vrijwilligers bakken grote stapels met pannenkoeken, die dan schoon opgaan natuurlijk. Altijd een feestje en dat terwijl we laatst ook al een feestje hadden gevierd. We hebben namelijk enkele weken geleden de hooimijt geopend. Deze droom hadden we al acht jaar geleden toen we starten met de werkboerderij Buiten Gewoon en na veel sparen, plannen en bouwen is hij er dan ook echt. Een prachtige hooimijt achter de kas voor opslag van ons eigen gehooide hooi. Natuurlijk zijn we alle sponsoren heel dankbaar en hebben we alle mensen die bij de bouw geholpen hebben in het zonnetje gezet.
Nu het werk in de tuin en terras minder wordt verplaatsen we langzaam onze activiteiten naar de werkschuur. Waar we inmiddels al ons eerste herfststukje gemaakt hebben. We zijn ook bezig met vogelnestkasten, eekhoornvoederhuisjes, vogelvoerpannetjes en vogeltaarten.
Het duurt nog even, maar we hebben inmiddels al weer contacten gelegd met de stal piet van de goed heiligman en we kunnen al melden dat hij beloofd heeft dat Amerigo weer een nachtje bij ons mag komen logeren. Hou hiervoor onze site en Facebookpagina in de gaten.
We hebben we onze ook site vernieuwd en wordt regelmatig nieuwe items aan toegevoegd en wordt er over onze activiteiten bericht gegeven, dus neem gerust een kijkje op www.werkboerderijbuitengewoon.nl
U bent van harte welkom! We zien u graag op maandag tot vrijdag van 9.15 tot 15.15 op de Beekstraat 46 in Berlicum

Artikel de Brug 10-10-2019 

https://www.janenjanmedia.nl/de-brug/