Expositie in Den Durpsherd

“Kleurrijke Schilderijen van Bloemen”

 16 september-30 november 2020

Deze expositie “Kleurrijke schilderijen van bloemen” stelt schilderijen ten toon die afkomstig zijn uit de nalatenschap van onze ouders, Antoon en Nettie Verheijen-Reijnders. Van 1967 – 2017 woonden zij met veel plezier aan de Nederhof in Berlicum. Bloemen, tuinen en landschappen waren belangrijke waarden in hun leven. Door de overmaat aan kunst kunnen wij niet alle werken uit de nalatenschap bewaren. Wij denken dat het in de geest is van de denkbeelden van onze ouders, om de opbrengst van de kunstwerken ten goede te laten komen aan de bevolking van Berlicum en wel aan de volgende organisaties:

  • Volkstuinvereniging “Koffie in de tuinen” Westakkers, Berlicum
  • Voedselbos  D’Ekkers Westakkers Berlicum
  • Werkboerderij Buitengewoon. Beekstraat Berlicum.

Alle werken zijn geschilderd door Nettie Verheijen-Reijnders (1922-2018), met name in de periode 1980-2000. In die tijd volgde zij ook diverse cursussen. Zij blonk uit in het gebruik van heldere en vrolijke kleuren. Naast aquarellen maakte zij in die periode ook olieverfschilderijen.

De expositie start op 16 september. Op 10 oktober wordt een verkoopdag gehouden van 11.00 – 16.00 uur. De prijs van een schilderij varieert van  € 35,- tot  € 125,-. Een tweede verkoopdatum wordt later bekend gemaakt.

Wij hopen dat deze tentoonstelling voor u het bezoeken waard is en danken u bij voorbaat voor uw bezoek en een eventuele aankoop.

Jeannette Snijders-Verheijen, Nijverdal en Carolien Gleichman-Verheijen, Wageningen