Doelgroep

De dagbesteding van werkboerderij Buiten Gewoon vindt op een buitenlocatie in Berlicum plaats. De hulpboeren die hier hun dagbesteding krijgen zullen dus een meerwaarde moeten kunnen ervaren aan de dagbesteding in een landelijke omgeving.
Zij worden betrokken in het terrein aanleg en het onderhoud
Belangrijk aspect bij de hulpboeren van werkboerderij Buiten Gewoon is dat ze stuurbaar, leerbaar zijn. Bovendien moet men in staat zijn in meer of mindere mate contact met de omgeving/ bezoekers aan te gaan. Dit kan in de vorm van ervaren of werken.
Hiervoor kunnen we gebruik maken van een werkschuur, kas, een pluktuin en moestuin, een boomgaard en dierenverblijven.
De nadrukkelijke wens is om de verbinding met de samenleving (dorp) aan te gaan. Bijvoorbeeld door de verkoop van groenten of fruit en door activiteiten die we door het jaar heen organiseren en door het open stellen van de tuin en dierenverblijf. We zijn geopend op werkdagen van 9.00 tot 15.30.
In mei 2013 zijn we gestart met het openstellen van ons terras: de theeschenkerij. We schenken fair-trade koffie, thee en hebben koeken en tosti’s. Van 1 april tot en met de herfstvakantie is ons terras alle werkdagen geopend, met op maandag, dinsdag en donderdag zelfbediening.
Dit betekent dat ook mensen met een service gerichte wens mogelijkheden hebben op de dagbesteding van werkboerderij Buiten Gewoon.
De locatie is rolstoel toegankelijk en werktafels en materialen kunnen hierop aangepast worden