De tuin

De tuin op het terrein van de werkboerderij bestaat uit een moestuin en een pluktuin. In de moestuin kweken we diverse groenten, die voor de verkoop zijn. In de pluktuin staat een groot assortiment aan snijbloemen, die door klanten kunnen worden geplukt om een vrolijke bos te maken. Tevens zijn er kruiden die geplukt kunnen worden en is er klein fruit, zoals aardbeien en bessen.
In onze koude kas kweken we in het voorjaar alles wat nodig is voor onze tuin en voor de verkoop. Het voorjaar is een drukke, maar ook gezellige tijd met zaaien, potjes vullen met potgrond en verspenen. Later verplaatst het werk zich naar de moestuin en de pluktuin. Daar wordt geplant, geschoffeld, water gegeven en geoogst. In het winterseizoen zijn de hulpboeren druk in de werkschuur, waar ze hout zagen en kloven, cadeau-artikelen maken. Ook zijn de hulpboeren dan bezig op het terrein met onderhoudswerk.

Ecologisch Tuinieren
In onze tuin werken we ecologisch. We zorgen goed voor de bodem, water, oogst en de natuur. We gebruiken geen kunstmest of pesticiden. We bedekken de bodem met een dikke laag natuurlijke materialen: tuinafval en mest van onze dieren maken we de bodem vruchtbaar. (permacultuur of mulchen genaamd). Hier zitten veel voedingsstoffen in voor de bodem en het zorgt voor een goed bodemleven. Hierdoor hoeven we weinig te schoffelen en te beregenen. Voor dieren in de natuur voorzien we speciale plekjes zoals nestkasten, insectenhotels, vleermuizenkasten, ooievaarsnest, ijsvogelnest en wilde bloemen. We hebben onze eigen bijen en daardoor onze eigen honing. In onze tuin gaat niets verloren. De oogst wordt verkocht, verdeeld en verwerkt.

In onze tuin staat ‘de ontmoeting’ centraal. We ontvangen gasten, schoolkinderen en leiden bezoekers graag rond. We werken met vele vrjwilligers die ons helpen met het werk dat gedaan moet worden. Zij zijn een vriend voor onze hulpboeren. We zijn trots op onze oogst die we met veel zorg omringen.