Artikel de Brug 16 juli: Update Werkboerderij Buiten Gewoon Berlicum

De zomer is ook op onze boerderij begonnen en gelukkig zijn sinds een week alle hulpboeren weer op het terrein aan het werk. Dat was een maand geleden wel anders. Tijdens de corona-periode heeft slechts een klein groepje hulpboeren doorgewerkt op de werkboerderij. Zij hadden het geluk dat zij ook op het terrein wonen en zodoende kon met behulp van hen de boerderij doordraaien, wel eens waar in afgeslankte vorm. Want ook enkele van onze dieren; geiten, schapen, cavia’s, loopeenden en de pony’s zijn uit logeren geweest. Inmiddels zijn alle dieren weer terug en ook Gijsje, het veulentje, die  op zijn logeeradres geboren is.

Waar we heel trots op zijn is dat twee van onze hulpboeren tijdens de coronaperiode geheel zelfstandig in het weekend de kleine dieren hebben verzorgd.

Gelukkig is alles nu weer anders en zijn nu bijna alle hulpboeren weer aanwezig. Iedereen had er weer heel veel zin in. We hadden een groot spandoek gemaakt om de terugkomers welkom te heten.

Onze onmisbare vrijwilligers beginnen zo langzamerhand ook allemaal weer en de Samentuinders zijn ook weer heel hard aan het werk om al het achterstallig onderhoud aan te pakken. Het voelt voor iedereen goed dat er weer leven in de brouwerij is.

Helaas is het terrein voor bezoekers op dit moment nog gesloten.

Bij de slagboom vindt u wel honing, eieren, plantjes etc., deze verkoop gaat gewoon door van maandag t/m vrijdag van 9.15 uur t/m 15.15 uur.

We houden u graag op de hoogte van onze activiteiten via onze site www.werkboerderijbuitengewoon.n en facebook:

https://www.facebook.com/Werkboerdlerij-Buiten-Gewoon

Veel liefs van ons!

Alle mensen van Werkboerderij Buiten Gewoon

Beekstraat 46, Berlicum