Amerigo bij Buiten Gewoon

DE BRUG- BERLICUM: Elk jaar met de herfstvakantie sluiten we ons terras, omdat we enkel buiten zitplaatsen hebben. In de prachtige zomer en lange nazomer werd ons terras veelvuldig bezocht voor een kopje koffie en huisgemaakte haverkoek. Onze gasten waren erg tevreden over de bediening van onze hulpboeren en dat merkte we ook aan onze fooienpot. Deze hebben we besteed aan, wat inmiddels traditie is geworden, heerlijke pannenkoeken. Afgelopen vrijdag heeft hulpboer Henk samen met drie vrijwilligers meer dan 100 pannenkoeken gebakken en die daarna gezellig tijdens de lunch met alle hulpboeren opgegeten. We bedanken dan ook alle gasten en zien jullie graag weer terug in het voorjaar vanaf 1 april op ons terras.

Eigenlijk mogen we er nog niet te veel over zeggen, maar we hebben ook dit jaar alweer contact gehad met de stalpiet van de goedheiligman en deze heeft toegezegd dat Amerigo weer een nachtje komt logeren op de boerderij. Onze hulpboeren zullen hem goed in de watten leggen en natuurlijk bent u van harte welkom met kinderen en kleinkinderen om naar het paard van Sinterklaas te komen kijken op vrijdag 23 november van 12.00 tot 16.30.

Ook hebben we weer volop honing te koop in ons winkeltje. Op ons terrein helemaal achteraf voorbij onze fruitbomen, staan al een paar jaar een aantal groene bijenkasten. Wanneer het na de winter weer wat warmer wordt, komen de eerste haalbijen voorzichtig naar buiten. Zodra de lente echt is aangebroken, zijn alle haalbijen buiten op zoek naar nectar, die ze omzetten in honing en opslaan in de honingraten in de bijenkast. En zodoende kan onze huisimker Anton met de hulpboeren van tijd tot tijd honing winnen, dit wordt ook wel slingeren genoemd. Laatst hebben we weer honing geslingerd. Onze hulpboeren helpen graag mee met slingeren en natuurlijk ook even met voorproeven. Vandaar dat we je nu uit betrouwbare bronnen kunnen melden, dat het ontzettende lekkere honing is.

Nu de herfst is ingetreden, zijn onze hulpboeren druk in de werkschuur. We werken hard aan allerlei kerstspulletjes, vogeltaarten, pindasnoeren. De hulpboeren zijn ook bezig met voederkastjes voor eekhoorntjes en ook gaan we binnenkort weer hout kloven, maar hebben nu nog genoeg voorraad voor de verkoop. Loop gerust eens binnen. We zijn alle werkdagen geopend van 9.00 tot 16.00. Graag tot ziens op de Beekstraat 46 in Berlicum.